Zázvorový shot

Zázvorový shot
Jeseň buď milujete, alebo neznášate. My sa prikláňame k prvej možnosti a aj napriek tomu, že patrí medzi naše najobľúbenejšie ročné obdobie, nezaobíde sa bez riadnej skúšky nášho imunitného systému. Sychravé počasie, dážď a studený vietor dokážu narobiť riadnu šarapatu aj tým, ktorí sa považujú za jedincov s poriadne silným imunitným systémom.
K tomu si pridajte už takmer ročnú izoláciu, kvôli celosvetovej pandémii a problém je na svete. Náš imunitný systém nie je v dôsledku vyhýbania sa spoločnosti dostatočne odolný voči akýmkoľvek vírusom, ktoré sa rozhodli lietať si okolitým vzduchom hore dole. Práve z tohto dôvodu, musíme našu imunitu preventívne podporovať a dopriať jej čo najviac opory.
My sme si pre vás pripravili recept, ktorý váš imunitný systém naštartuje a pomôže vám obísť choroby, typické pre toto ročné obdobie. Ak ste však už s horúcim čajom v posteli, nezúfajte, náš recept vám pomôže sa postaviť na nohy v čo najskoršom možnom čase.
Zázvorový shot alebo po slovensky aj panák – je kombináciou klasických vitamínov, ktoré pri prechladnutí alebo nádche užívate, avšak v omnoho koncentrovanejšej forme.
Čo potrebujeme, na to aby sme si takýto nápoj pripravili?
- 1 Citrón
- BIOPULZ Zázvorový prášok, približne 45 g alebo čerstvý zázvor
- Kurkuma
- BIOPULZ Včelí med
Ako na prípravu?
- Zázvor si ošúpeme (najlepšie lyžičkou) a nakrájame na menšie časti alebo použijeme zázvorový prášok.
- Citrón si odšťavíme.
- V mixéri si zmiešame nakrájaný zázvor, odšťavený citrón a pridáme lyžičku kurkumy a med podľa chuti.
- Po dôkladnom zmiešaní, uskladníme nápoj v uzatvárateľnej nádobe v chladničke nie dlhšie ako 7 dní.
Pre tých, ktorí nie sú fanúšikmi dužín, odporúčame nápoj pred uskladnením precediť cez sitko. Shot sa užíva raz denne a najlepšie počas jedla, nakoľko na prázdny žalúdok môže takáto kombinácia narobiť viac škody ako úžitku.
Z ingrediencií je možné si vyrobiť aj pastu, ku ktorej je možné pridať aj pretlačený cesnak a následne konzumovať po čajových lyžičkách. Cesnak má však silnú arómu, ktorá nemusí každému vyhovovať. Z tohto dôvodu odporúčame doladiť recept podľa svojej chuti a svojich preferencií.
Pre zjemnenie chuti môžete pridať aj šťavu z pomarančov a pre alergikov na citrusy, odporúčame nahradiť citrón jablkami.
Ak sa vám recept pozdáva a vyskúšate ho, nezabudnite nás o tom informovať, a to pridaním fotky resp príspevku s označením @Biopulz.
Na Vaše príspevky sa budeme tešiť!